• Bydlení
  • Cestování
  • Hubnutí
  • Krása
  • Móda
  • Recepty
  • Sex a vztahy
  • Zdraví
  • Bydlení
  • Cestování
  • Hubnutí
  • Krása
  • Móda
  • Recepty
  • Sex a vztahy
  • Zdraví
  • Bydlení
  • Cestování
  • Hubnutí
  • Krása
  • Móda
  • Recepty
  • Sex a vztahy
  • Zdraví
  • Úvodní stránka
  • Hubnutí
  • Ovesné vločky – poklad naší kuchyně

Ovesné vločky – poklad naší kuchyně

Kategorie:
  • Hubnutí
  • Recepty
Témata:
Ovesné vločky, Potraviny, Zdravá strava

Chybí ovesné vločky ve vašem jídelníčku? Po klasickém krajíci chleba k snídani máte brzy hlad? Možná je čas na změnu a ovesné vločky jsou pro vás tím správným řešením!

Ovesné vločky, jak už sám název napovídá, se vyrábí z rozdrceného ovsa. Po vyčištění projdou nejprve vlhkem a poté suchým teplem v sušárnách. K sehnání jsou ovšem i vločky vyráběné z jiných obilovin.

Vločky jsou zdrojem energie a zasytí na delší dobu, a proto je nejlepší dát si je ráno k snídani. Mají vysoký obsah bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Skrývají v sobě také vitamín B, železo a vápník. Mezi jejich blahodárné účinky se řadí regulace cholesterolu, snižují zvýšenou činnost štítné žlázy a krevní tlak.Všichni také určitě oceníme, že posilují imunitu a zlepšují koncentraci.

Pokrmy z ovesných vloček

Využití ovesných vloček je opravdu široké. Mimo jiné je můžeme najít v různých kosmetických přípravcích, ale nás určitě nejvíce zajímá jejich využití v kuchyni. Ovesné vločky se dají používat ve sladkých i slaných variacích. Nejčastěji se z nich připravuje ovesná kaše, která je velmi jednoduchá. Stačí pouze vločky zalít mlékem nebo vodou.

Tipy, s čím je konzumovat

Přidat můžeme ořechy, slunečnicová, lněná, konopná nebo dnes tolik oblíbená chia semínka a k tomu naše oblíbené ovoce, které může být čerstvé i sušené. Pokud dáváte přednost sladší kaši, přidejte med nebo sirup. Na odpolední mlsání si můžeme upéct třeba ovesné sušenky, které nebudou obsahovat tolik cukru, jako ty koupené v obchodě. Ze slaných pochoutek jsou nejčastější křupavé placičky. Využití vloček však není pouze snídaňové, přidat se dají také do knedlíků a nádivek. Při troše fantazie určitě každý přijde na nějaké chutné a zároveň zdravé využití.

V případě ovesné kaše je lepší udělat si domácí než kupovat přeslazené polotovary. Vždyť rychlost přípravy je přibližně stejná a jako bonus si můžeme přidat to, na co máme právě chuť.

Foto: Pixabay.com

Aktualizováno:
Nadace Dobrý Anděl

Komerční sdělení

  • Jak vybrat palubní kufr

    5.5.2019

  • Stahovací kalhotky zvýrazní postavu

    1.5.2019

  • Kam na rodinný výlet s dětmi

    26.4.2019

Zobrazit další

TEXTOVÁ REKLAMA

Dále provozujeme

  • Bydlení
  • Cestování
  • Hubnutí
  • Krása
  • Móda
  • Recepty
  • Sex a vztahy
  • Zdraví

© FrontMedia.cz s.r.o. - Šíření obsahu RokZeny.cz je bez povolení provozovatele zakázáno.