• Bydlení
  • Cestování
  • Hubnutí
  • Krása
  • Móda
  • Recepty
  • Sex a vztahy
  • Zdraví
  • Bydlení
  • Cestování
  • Hubnutí
  • Krása
  • Móda
  • Recepty
  • Sex a vztahy
  • Zdraví
  • Bydlení
  • Cestování
  • Hubnutí
  • Krása
  • Móda
  • Recepty
  • Sex a vztahy
  • Zdraví
  • Úvodní stránka
  • Recepty
  • Jak na vepřové řízečky

Jak na vepřové řízečky

Kategorie:
  • Recepty
Témata:
Řízky, Vaření, Vepřové maso, Vepřové řízky

Řízky jsou základem české kuchyně a každý má nějaký svůj osvědčený recept. My se s vámi podělíme o ten náš a přidáme pár rad, které vám můžou usnadnit vaření. Pokud ještě stále přemýšlíte nad nedělním obědem, nechte se inspirovat  právě u nás.

vepřový řízek

Co budete potřebovat

  • Vepřové maso
  • Strouhanku
  • Vejce
  • Sůl
  • Sádlo nebo olej

Nachystáme si vepřové maso. Pokud je maso zmražené, je třeba ho vyndat z mrazáku už předchozí den. Maso rozmražené v mikrovlnce se hůře zpracovává a stojí nás to víc peněz za elektrickou energii. Ze všeho nejdřív z masa odstraníme blány a šlachy, potom maso naporcujeme na plátky a naklepeme paličkou na maso. Čím tenčí plátky nakrájíme a naklepeme, tím budou řízky křupavější a rychleji se usmaží. Řízky naklepáváme rovnoměrně a je vhodné se chránit zástěrou. Na závěr řízky osolíme po obou stranách.

Připravíme 2 hluboké talíře, do jednoho nasypeme strouhanku, do druhého rozklepneme vajíčka, osolíme je a rozmícháme je vidličkou. Řízky nejprve obalíme ve strouhance, potom ve vejci a znovu ve strouhance. Tento postup zajistí, že strouhanka dobře přilne k masu. Pokud nám zbudou vejce, můžeme maso obalit i dvakrát.

Na pánev dáme sádlo, olej nebo kombinaci obojího a rozpustíme na mírném plameni. Řízky klademe do pánve těsně vedle sebe, protože během smažení zmenší svůj objem. Každou stranu smažíme 7-10 minut, přičemž pravidelně kontrolujeme, jestli se řízky nepřipalují a jestli máme na pánvi dostatek sádla nebo oleje.

Pokud vám na pánvi náhodou vzplane tuk, nikdy ho nehaste vodou, protože tak v nejlepším případě  přijdete o obočí a vlasy, v horším případě skončíte na popáleninách. Doporučujeme přehodit přes pánev navlhčenou utěrku.

Nespálíte-li řízky, můžete začít servírovat. A ještě jeden typ na závěr – když uklízíte, zbytky strouhanky a vajec neutírejte hadrem na nádobí, protože se z něj těžko odstraňují, lepší je použít papírový ubrousek nebo papírovou utěrku.

Foto: Pixabay.com – HolgersFotografie

Aktualizováno:
Nadace Dobrý Anděl

Komerční sdělení

  • Jak vybrat palubní kufr

    5.5.2019

  • Stahovací kalhotky zvýrazní postavu

    1.5.2019

  • Kam na rodinný výlet s dětmi

    26.4.2019

Zobrazit další

TEXTOVÁ REKLAMA

Dále provozujeme

  • Bydlení
  • Cestování
  • Hubnutí
  • Krása
  • Móda
  • Recepty
  • Sex a vztahy
  • Zdraví

© FrontMedia.cz s.r.o. - Šíření obsahu RokZeny.cz je bez povolení provozovatele zakázáno.