Čaj Lapacho
Tento čaj se vyrábí z vnitřní kůry stromu Lapacho. Nachází se v Brazílii, Peru, Uruguai a Bolívii. Kůra Lapacha je známá v Evropě již z dob Vikingů, jež jej dopravili poprvé do Evropy.
Existuje několik odrůd. Vnitřní kůra červené barvy pochází z druhu Lapacho Colorado a Morado.
Účinky Lapacha na lidský organizmus:
- dokáže odstranit z těla např. Těžké kovy
- umrtvuje plísně a bakterie
- posiluje imunitní systém organizmu
- povzbuzuje látkovou výměnu
- pomáhá léčit záněty
- zamezuje vzniku diabetu
- při diabetu pomáhá při výměně cukru jeho normalizací
- posiluje činnost ledvin, jater a sleziny
- zklidňuje podrážděné nervy
- léčí vyrážky
- má močopudné účinky
- pozitivně působí při léčbě leukémie
- působí proti chudokrevnosti
Jak připravit čaj Lapacho
Do 1 litru vroucí vody vsypeme 4 čajové lžičky nebo 1 polévkovou lžíci Lapacha. Necháme jej 5 povařit a poté 15-20 minut louhovat.
Můžeme jej pít teplý i studený, v kombinaci s medem nebo ovocným čajem. Je důležité ho pít dlouhodobě, abychom dosáhli potřebných účinků na zdraví. Tento čaj není pro těhotné ženy.
Foto: Pixabay.com
Aktualizováno: